Bancute stradale

Descriere produs

Bancute stradale – cel mai longeviv instrument de relaxare din peisajul urban.

Din peisajul urban sunt nelipsite spatiile de odihna, care sunt utile in momentele in care avem nevoie de cateva minute de destindere, sau atunci cand trebuie sa oferim celor mici o supraveghere atenta. Indiferent ca sunt amplasate in parcuri, locuri de joaca sau spatii de promenada, bancutele stradale sunt folosite de oameni de orice varsta, de la cei mai mici dintre noi, copiii, si pana la varstnici.

Aproape pe oricine ai intreba, nu se poate sa nu-ti spuna cel putin o poveste care sa aiba ca loc de desfasurarea aceste nelipsite bancute stradale, fie ca este vorba de o poveste de dragoste, cu vorbe romantice rostite cu emotie pe o bancuta, sau de dragostea nemarginita cu care un bunic isi priveste nepotul jucandu-se cu bucurie sincera in locul special amenajat pentru el, sau un tanar care asteapta cu nerabdare sosirea mijlocului de transport in comun.

Bancute stradale – amplasare si destinatie.

In orice oras am pasi vedem bancute stradale amplasate in locuri strategice cum sunt statiile ample de autobuz, aleile principale din parcuri, aria exterioara ce inconjoara centrele comerciale importante, in fata institutiilor publice de interes general, precum si in cadrul pietelor centrale. Bancutele stradale trebuie sa respecte o gama stricta de standarde

Bancute din profile metalice, inox sau fier forjat cu blaturi si spatar din lemn, PVC, tabla sau aluminiu.

calitative, care sa le recomande prin durabilitate, rezistenta, stabilitate, comoditate si aspect vizual placut. Ele pot fi confectionate din profile metalice, inox sau fier forjat cu blaturi si spatar din lemn, PVC, tabla sau aluminiu.

Bancute stradale sunt la discretia oricarui cetatean, permitand o utilizare nelimitata de catre acestia, si sunt foarte utile pentru momentele in care nevoia de odihna este imediata, sau atunci cand dorim pur si simplu sa contemplam un peisaj, sa povestim cu persoanele care ne insotesc sau cand asteptam pe cineva. De asemenea, dimensiunile lor permit odihna simultana a mai multor persoane, iar din aceasta cauza amplasamentul acestora variaza direct proportional cu numarul de persoane care trec zilnic prin zona respectiva.

In statiunile sau orasele turistice bancute stradale sa gasesc intr-un numar mult mai mare, deoarece ponderea de turisti si vizitatori este mult mai mare decat intr-un oras obisnuit. In astefel de spatii urbane trebuie folosite bancute stradale cu un desgin aparte, care este recomandat sa imbine elemente de design care pe cat posibil sa fie in legatura cu specificul zonei. Aceste bancute stradale pot avea un aspect imbunatatit daca in imediata lor proximitate sunt amenajate jardiniere cu flori sau alte elemente decorative care sa creeze un plus de imagine.

Bancute stradale disponibile intr-o diversitate de combinatii de materiale. 

Bancile stradale sunt confectionate din materiale diverse, in functie de locatia in care sunt amplasate. Intotdeauna selectionarea materialului se face raportat la amplasare, pentru ca se urmareste o armonie intre design-ul spatiului de odihna, si celelalalte elemente de mobilier prezente in spatiul respectiv.