Foisoare metalice / fier forjat

Descriere produs

 Fierul forjat este renumit pentru eleganta sa si frumusetea detaliilor ce pentru multi oameni seamana cu o dantela din metal.

Echipa de la Magnius ofera modele superbe de foisoare din fier forjat perfecte pentru orice gradina, fie ca vorbim de gradina dumneavoastra sau un spatiu verde public. Despre eleganta acestor foisoare, stiti cu siguranta, insa prea putin se cunoaste despre modul in care se obtin acele detalii superbe ce fac dintr-o simpla structura metalica, o capodopera.

Fierul este unul din cele mai des intalnite metale din lume, asta si pentru ca miezul din interiorul planetei este o uriasa sfera din fier in stare lichida datorita temperaturilor si a presiunii enorme din centrul Pamantului. In industria procesarii de minereu, fierul este cel mai utilizat material in lume, ocupand un procentaj de peste nouazeci de procente din toata industria metalurgica.

Eleganta creeata prin foc.

Avand in vedere ca lucram cu bari din fier, pentru a obtine formele arcuite si detaliile complexe pentru un foisor, se foloseste foarte mul focul. Aceasta pentru a aduce la punctul de maleabilitate metalul, astfel incat acesta sa poate fi indoi, rasucit si chiar transformat intr-o eleganta frunzulita.

Pentru a incalzi metalul la temperaturi de cateva grade, folosim fie flacara de gaz, fie, pentru lucrari mai delicate, flacara oxiacitilenica, care are puterea necesara de a incalzi fierul pana la cand acesta ajunge la punctul de maleabilitate. Astfel, fierarului ii este foarte usor, cu ajutorul unor unelte simple sa prelucreze barile de fier, aducandu-le la forma dorita.

Elementele din fier forjat, odata obtinute, sunt apoi asamblate prin sudura sau cu prinderi cu suruburi, astfel incat dintr-un morman de fiare, sa zicem asa, se ridica un foisor din fier forjat gratios dar foarte rezistent.

Eleganta pastrata in timp.

Datorita aspectului, foisoarele din fier forjat au fost construite si amplasate chiar si in curtile si domeniile regale, oferind un aspect unic.  In prezent, aceste foisoare, sunt alegerea cea mai buna pentru a creea un aspect superb al gradinilor, fie ele publice sau nu. Arhitectii si designerii ambientali recomandand de cele mai multe ori amplasarea de foisoare in gradini.

Eleganta fierului forjat este una admirata si placuta, mai ales daca vorbim despre foisoare. Prin suplitatea acestora, foisoarele aduc un plus gradinii sau a spatiului din fata sediului firmei, oferind totodata si un loc excelent de relaxare pe timpul zilelor toride de vara.

Pentru a face fata tuturor intemperiilor vremii, foisoarele din fier forjat sunt tratate prin lacuire pentru a impiedica ruginirea metalului. Lacuirea este doar una dintre variante, putand sa seopteze si pentru alte procese de acoperire, cum ar fi metalizarea sau vopsirea structurii de fier forjat.

Inca de la inceput, Magnius si-a dorit sa ofere clientilor sai, cea mai variata gama de foisoare din fier forjat, catalogul firmei avand un numar generos de modele dintre care clientii pot alege. Evident, ca pentru cei ce isi doresc unicitate si eleganta extrema, putem creea de la zero, modele speciale de foisoare, astfel incat, puteti fi siguri ca foisorul din fier forjat din gradina dumneavoastra va fi punctul de atractie principal in zilele de vara.

Foisoarele motalice sau din fier forjat sunt o optiune de infrumusetare a unei curti in perimetrul unui spatiu rezidential sau a unei societati comerciale. In majoritatea cazurilor foisoarele metalice din fier forjat sunt spatii in care se poate relaxa familia sau angajatii firmelor. Foisoarele se pot construi in variate moduri utilizand elemente din fier forjat, profile metalice, tabla decupata, lemn, policarbonat si alte materiale, in functie de designul dorit.