Scari metalice

Descriere produs

Fierul forjat este renumit pentru eleganta sa si frumusetea detaliilor ce pentru multi oameni seamana cu o dantela din metal. Echipa de la Magnius ofera modele de scari din fier forjat ce cu siguranta va vor convinge sa le priviti ore in sir.

Scurt istoric al fierului forjat.

Fara a intra in detalii plictisitoare, fierul, ca material pur a fost gasit de catre arheologi la sulite ce datau inca de acum cateva milenii. Varful acestor sulite era realizat din fragmente ascutite de fier. Cu timpul, umanitatea a invatat sa extraga fierul din minereuri, forma sub care este gasit si exploatat chiar si in prezent.

Fierul forjat este printre cele mai pure tipuri de fier. Trebuie mentionat ca in stare naturala, acest metal este chiar mai moale decat aluminiul, dar nu poate fi gasit in aceasta stare, deoarece acest metal reactioneaza foarte bine cu elemente ca oxigenul sau hidrogenul. Singurele locuri unde putem gasi fier in stare pura sunt fie meteoritii, fie locurile lipsite complet de oxigen sau hidrogen.

Tocmai de aceea in procesul de topire, acesta este amestecat cu mai putin de un procent din masa metalului de prelucrat, cu carbon, dar si alte substante, dar in cantitati infime. Astfel prelucrat, fierul forjat capata o duritate de pana la o mie de ori mai mare decat inainte.

Arta prelucrarii fierului forjat.

Insa adevarata arta a scarilor din fier forjat pleaca abia dupa ce la atelier au ajuns barile din fier de diferite diametre si forme. Suntem siguri ca va intrebati cum de se poate realiza o frunza din fier sau alte detalii complicate dintr-un material atat de dur. Ei bine raspunsul este format din doua elemente.

Maiestria fierarului este total inutila fara caldura. Tocmai pentru ca barile din fier forjat nu pot fi modelate fara ca ele sa fie incalzite, sau mai bine spus, incinse la temperaturi apropiate de cele dintr-un furnal.

Odata incins bine teava de metal, aceasta poate fi torsionata, adica spiralata, indoita si prelucrata dupa bunul plac al maestrului fierar. Acesta este cel care da viata scarilor din fier forjat.

Un model care starneste admiratia clientilor nostri este cel sferelor creeate din bari de fier forjat spiralate. Ei bine, secretul sta in modul in care barile sunt pregatite pentru a fi indoite si rasucite. Acestea sunt dispuse pe un cadru circular sau cu unghiuri drepte,la ambele capete, fiind puse la distanta egala intre ele.

Odata prinse, acestea trec prin procesul de rasucire. Acesta este executat la cald, mentinandu-se fierul rosu. Stiti acel proverb, „Bate fierul cat e cald”. Acest principiu este aplicat la propriu in atelierele noastre de prelucrare a fierului forjat.

In mare aceasta este povestea din spatele dantelei de fier ce infrumuseteaza intr-o maniera eleganta scarile noastre din fier forjat. Pentru ca ne respectam clientii, avem un catalog impresionant de modele de scari din fier forjat, dar, evident, oferim si posibilitatea clientului de a-si pune amprenta proprie asupra designului creeat din fier pentru a isi exprima personalitatea prin intermediul modelului din fier forjat al scarii din interiorul casei sale, sau de ce nu, din exteriorul acesteia.

Scari metalice – Scarile din profile metalice se gasesc atat in interiorul cladirilor sau al locuintelor cat si in exteriorul acestora. Scarile din profile metalice pot avea balustrade din teava sau fier forjat cu mana curenta din metal amprentat sau lemn, trepte din lemn, aluminiu, tabla striata sau tabla perforata