Publicitate indoor sau outdoor – pentru care sa optezi?
Fireste, am putea spune din start ca ideal ar fi sa alegi ambele forme de promovare, deoarece respectam zicala „cu cat mai mult, cu atat mai bine”, dar ne-am grabi sa tragem o concluzie. Desi pare ca ambele metode, combinate, ar da cele mai bune rezultate, uneori nu este valabil acest caz. Depinde foarte mult de specificul afacerii tale, de sumele pe care esti dispus sa le investesti si publicul tinta caruia doresti sa i te adresezi. Intr-un final, de unde stii pentru care varianta sa optezi? Astazi te vom ajuta sa iti dai seama singur de ceea ce are nevoie afacerea ta pentru a prospera si a atinge noi culmi. Asa ca haide sa vedem, publicitate indoor sau outdoor – pentru care sa optezi?
Publicitatea indoor
Atat publicitatea indoor, cat si publicitatea outdoor fac parte din metodele mai putin traditionale de promovare a firmelor, produselor sau ale serviciilor.
Ajungi mai usor la oameni – fireste, trebuie sa iti gandesti foarte bine amplasarea, dar, odata rezolvata aceasta problema, iti va fi mai usor sa ajungi la oameni. Publicitatea outdoor poate parea mai eficienta in acest punct, dar tinand cont de numarul tot mai mare de reclame care „ataca” privitorul, acestuia ii va fi tot mai greu sa ramana cu una anume in minte pana la sfarsitul zilei.
Este ideala pentru evenimente – sa spunem ca participi la o conferinta sau un eveniment, unde ai sansa sa expui cel putin un panou publicitar sau un roll-up din partea business-ului tau. Putem mentiona aici si alte evenimente, de tip targuri, petreceri, lansari de produse si altele. Oamenii vor avea sansa sa iti cunoasca brand-ul sau noile produse intr-un mod ceva mai intim, mai personal si mai controlat. Fireste, nu uitam nici de amplasarea cat mai strategica a acestor metode de promovare.
Publicitatea outdoor
La fel ca publicitatea indoor, publicitatea outdoor are beneficiile si avantajele sale. Putem spune ca publicitatea outdoor se bucura de o gama mai larga de produse si servicii prin intermediul carora se poate realiza promovarea propriu zisa. Printre acestea numaram bannere, mesh-uri, personalizarea cu autocolant, literele volumetrice si casetele luminoase, totemurile, steagurile si multe altele.
Impactul de durata – daca vorbim despre o amplasare intr-un loc extrem de populat, impactul va fi cu siguranta unul de durata. Daca o persoana priveste zilnic bannerul tau, cu siguranta in scurt timp va fi in stare sa iti recunoasca brand-ul atunci cand are de a face cu acesta sau chiar il va cauta de buna voie.
Vizibilitate crescuta – in cazul publicitatii outdoor vorbim deja despre publicitate la scara mare, lumini si culori menite sa atraga cat mai facil si rapid atentia unui trecator. Daca apelezi la toate cele mentionate, dar integrezi si un mesaj puternic, nu ai cum sa nu faci o impresie pozitiva.
Concluzia este ca nu iti putem spune care dintre cele doua ingrediente este suficient pentru a nimeri reteta succesului. Totusi, este important sa iei in considerare toate aspectele importante inainte de a face o alegere. Echipa Magnius te asteapta oricand cu sfaturi si explicatii pentru a te ajuta!
Citeste si:
Aspecte importante in vederea realizarii unui roll-up reusit