Avantajele si dezavantajele publicitatii indoor
Daca in ultimul nostru articol ti-am vorbit despre avantajele si dezavantajele publicitatii outdoor, astazi nu putea ignora si cealalta parte a balantei, si anume publicitatea indoor. Precum in cazul anterior mentionat, si publicitatea indoor se regaseste la tot pasul in jurul nostru. Fie ca ne aflam intr-un magazin, un birou, un centru comercial, o sala de fitness sau un restaurant. Publicitatea se afla pretutindeni, asa ca de ce sa nu ne bucuram de tot ceea ce are mai bun aceasta de oferit? Haide sa vedem, asadar, care sunt avantajele si dezavantajele publicitatii indoor.
Care sunt avantajele publicitatii indoor?
- Este accesibila – in cazul in care ti-ai dat seama ca publicitatea outdoor este mult prea costisitoare pentru ceea ce poti tu oferi, afla ca optiunile tale nu s-au terminat. Publicitatea indoor este mult mai accesibila ca pret fata de publicitatea outdoor, asa ca o poti alege fara sa fii nevoit sa apelezi la un imprumut bancar pentru astfel de servicii.
- Are un impact imediat – sa spunem ca te afli in sala de asteptare a unui cabinet medical sau poate ca tocmai ce te-ai asezat la rand, la banca, pentru a scoate bani de pe card. In mod aproape inevitabil, ochii tai se aventureaza pentru a analiza mediul inconjurator, unde esti bombardat cu diverse afise publicitare, care vor sa iti comunice ceva, fie ca este vorba chiar despre produsele si serviciile institutiei respective sau despre orice altceva. Fiind prins intre patru pereti, cu siguranta ca vei da importanta acelor afise, logo-uri, simboluri si tot asa mai departe, deci succesul este unul garantat in acest caz.
- Lovesti direct la tinta – dupa cum am mentionat si mai sus, depinde si de amplasare. Daca este sa reluam exemplul bancii, publicul tinta este format din oamenii care utilizeaza deja serviciile tale sau care sunt interesati de acestea. Astfel, cat ei stau la coada se pot informa sau pot afla despre un serviciu/produs nou, doar studiind reclamele expuse.
Care sunt dezavantajele publicitatii indoor?
- Timp de expunere scazut – in ceea ce priveste expunerea, oamenii vor vedea reclama ta doar cat timp se afla in locul in care aceasta este afisata. Este posibil ca, imediat ce parasesc incinta sa piarda din memorie informatia la care au fost expusi, deci trebuie sa iti alegi cu grija mesajul pe care doresti sa il transmiti.
- Dimensiunile reduse – spre deosebire de reclamele outdoor, cele indoor sunt limitate destul de mult de dimensiunile reduse ale panourilor sau suprafetelor unde urmeaza sa fie expuse. Din nou, trebuie sa iei in calcul acest aspect inainte de a apela la un astfel de serviciu. Un scris prea mic sau o imagine de dimensiuni reduse nu vor reusi sa capteze atentia publicului tinta.
Ce parere ai despre avantajele si dezavantajele publicitatii indoor? Care dintre ele ti se pare mai importante? Daca esti in cautare de servicii publicitare de calitate, te invitam sa ne contactezi, pentru a discuta mai pe larg despre nevoile si dorintele tale si ale business-ului tau. Suntem siguri ca impreuna vom reusi sa iti ducem afacerea la urmatorul nivel!