De ce este important sa transmiti un mesaj prin publicitatea stradala?
Ce este important cu adevarat atunci cand vrei sa comercializezi un produs sau un serviciu: doar cifrele de vanzari sau si modul in care percep oamenii ceea ce le pui la dispozitie? In prezent, este destul de dificil sa ai succes si faci o impresie buna pe piata, daca nu impachetezi frumos ceea ce doresti sa le vinzi oamenilor. Si nu vorbim aici despre un amabalaj ochios, ci despre o poveste, un mesaj care sa ajunga mai departe de nevoia publicului de a cumpara si care sa abordeze partea emotionala, partea care tine de suflet sau de ratiune. Haide sa vedem astazi, de ce este important sa transmiti un mesaj prin publicitatea stradala.
Ce intelegem prin mesaj publicitar?
Daca este sa consultam definitia acestui concept, mesajul publicitar reprezinta o informatie, de tip auditiv sau vizual, pe care echipa de marketing sau copywriting ori social media il creeaza, pentru a descrie si a pune in evidenta un anumit produs sau un serviciu, pus spre vanzare. Fireste, succesul unui produs nou este subliniat in mare parte si de calitatea acestuia sau pretul alocat, dar depinde intr-o foarte mare masura si de acest mesaj sau aceasta poveste, cu care poate fi asociat.
Cum poate fi transmis mesajul pentru promovarea produsului tau?
- Prin intermediul televiziunii – ne putem gandi la spoturi publicitare (care au un cost de productie si de difuzare destul de mare pentru un produs sau un business aflat la inceput de drum);
- Prin intermediul radioului – poti gandi un jingle sau chiar o reclama audio prin care sa iti faci produsul cunoscut;
- Prin intermediul social media – probabil cel mai larg canal de transmitere a unui mesaj, social media este formată din diverse platforme, care se adresează diverselor categorii de varsta, pe care le poti utiliza pentru a te adresa oamenilor din toate paturile sociale;
- Prin intermediul publicitatii stradale – o metoda ideala pentru cei care isi doresc sa faca un produs vizibil si cunoscut in atentia publicului, publicitatea stradala poate implica bannere, litere volumetrice luminoase, reclame de mari dimensiuni, colantari auto, prin digital, inscriptionari cu autocolant, sisteme de afisare, copertine si alte diverse constructii de tip totem sau people stopper.
Cum creezi un mesaj publicitar de succes?
Fireste, nimic nu iti poate garanta un succes rasunator, dar exista mai multe metode prin care sa te bucuri de un raspuns pozitiv din partea publicului. Trebuie sa fii atent la mai multe aspecte, precum
Mesajul pe care il alegi – asigura-te ca mesajul pe care l-ai ales pentru a-ti promova produsul nu contine cuvinte sau expresii ofensatoare, ca este corect scris din punct de vedere gramatical, ca este intr-o limba care sa poata fi inteleasa de publicul tau tinta, ca nu este prea lung si ca poate fi citit in timpul suficient de scurt pe care oamenii il vor petrece privindu-l; Firma productie publicitara iasi, Magnius.
Publicul tinta – ai grija sa nu pierzi din vedere cui anume te adresezi. Desi te-ai gandit sa te folosesti de un trend actual de pe retetelele de socializare, este posibil ca acesta sa nu prinda chiar la toata lumea. Nu subestima, dar nici nu supraestima oamenii carora li te adresezi.
Nu uita, mesajul reprezinta o parte foarte importanta in promovarea produsului tau. Ramai la curent cu blogul Magnius pentru a invata si mai multe despre publicitate stradala si toate formele ei.