Magnius – Firma productie publicitara Iasi

Avantajele si dezavantajele publicitatii outdoor

Ti-am vorbit si cu alte ocazii despre tipurile de publicitate si ti-am prezentat cateva aspecte definitorii, care sa te ajute sa faci alegerea potrivita pentru afacerea ta. Astazi vrem sa ne axam pe unul dintre aceste tipuri si anume despre publicitatea outdoor. O vedem peste tot, suntem asaltati din toate colturile strazii de publicitate, fie ca ne place sau nu. Fireste, aceasta metoda de promovare prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje si de aceea ne dorim sa ti le prezentam pe toate, pentru ca nu vrem sa avem niciun secret fata de potentialii nostri clienti sau urmaritori. Magnius iti ureaza lectura placuta in continuare!

Care sunt beneficiile publicitatii outdoor?

Lista este lunga si ne am tot intrebat cu care dintre ele sa incepem, fiind atat de multe si de variate. Dar haide sa dam startul:

  • Suprafata mare de afisare – nimic nu poate fi mai ofertant decat un banner gol care trebuie acoperit cu imaginile si textele potrivite. Suprafata mare de afisare iti permite sa duci totul al un alt nivel si sa te bucuri de tot spatiul pus la dispozitie. Practic, business-ul tau se poate vedea si din spatiu daca esti suficient de curajos.
  • Expunerea non-stop – probabil unul dintre cele mai imbietoare avantaje este acela ca banner-ul sau afisul tau va fi expus 24 din 24. Odata afisat, produsul va ramane acolo pentru cat timp alegi tu, ceea ce inseamna ca indiferent daca este zi sau noapte, oamenii vor putea intra in contact cu reclama respectiva.
  • Publicul compus din soferi – un mare plus pe care publicitatea outdoor il bifeaza este publicul compus din soferi. Cate masini crezi ca trec in fiecare zi pe langa un panou publicitar de pe o strada centrala? Probabil ca nu ne aruncam prea departe cand spunem „mii”, deci, din start iti asiguri un public extrem de larg daca optezi pentru promovarea prin publicitate stradala.
  • Imposibilitatea de a fi evitat – daca amplasarea a fost aleasa cu grija, cum ar fi o strada centrala din oras sau langa un punct de interes, frecventat de catre populatie, devine aproape imposibil pentru un om sa iti evite panoul publicitar.
  • Acces nu doar la publicul tinta – sa spunem ca business-ul sau produsul tau vizeaza un anumit grup tinta, precum cel 18-30 de ani. Totusi, prin expunerea intr-un loc precum centrul orasului nu ai parte de nicio filtrare a publicului. Asadar, exista o foarte mare posibilitate sa atragi persoane care nu fac parte din spectrul vizat.

Care sunt dezavantajele publicitatii outdoor?

  • Investitie mare – trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca nu oricine isi permite sa investeasca in publicitatea outdoor, tinand cont de costurile mari de productie si de afisare. Acesta ar putea fi chiar cel mai mare impediment pentru majoritatea business-urilor care doresc sa se faca cunoscute in acest mod.
  • Posibilitatea esecului – oricate reguli ai urma, nu iti poate garanta nimeni in procent de 100% ca metoda de promovare aleasa iti va aduce succesul scontat. Aici pot interveni mai mult factori precum amplasare gresita, mesaj nepotrivit sau un public tinta nu foarte bine definit.

Care ti se pare ca ar cantari mai mult, avantajele sau dezavantajele publicitatii outdoor? Indiferent de raspuns, noi te asteptam cu drag pentru a discuta pe indelete despre oricare dintre serviciile si ofertele noastre.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *