Magnius – Firma productie publicitara Iasi

Ce aspecte sa ai in vedere atunci cand creezi un afis publicitar?

Sa presupunem ca tocmai te-ai lansat pe piata si vrei sa iti faci produsul cunoscut. Care este primul tip de promovare outdoor care iti vine in minte atunci cand vrei sa iti expui un produs, un serviciu sau un business? Noi credem ca afisele si panourile publicitare sunt cel mai uzitat si la indemana mod prin care poti sa ajungi in sfera de interes a publicului tau tinta. Totusi, cum stii ce sa punctezi pentru a avea succes? Suntem aici pentru a te ajuta, asa ca astazi iti vom prezenta ce aspecte sa ai in vedere atunci cand creezi un afis publicitar.

Creeaza mesajul la persoana I

O persoana care s-a oprit sa iti priveasca afisul produsului trebuie sa simta ca i te adresezi si ca produsul este exact ceea ce cauta si are nevoie. De aceea este important ca mesajul pe care il creezi si il expui sa fie formulat la persoana I. Astfel privitorul va sti ca tu i te adresezi si va percepe mesajul privit mult mai personal. Chiar daca probabil afisul va fi privit de mase de oameni, in diverse momente ale zilei (de exemplu, cat oamenii asteapta la semafor), nu uita sa te adresezi fiecaruia in parte.

Alege o locatie strategica

Am mai vorbit si cu alta ocazie despre importanta locului in care este amplasat produsul publicitar si vrem, in continuare, sa punctam acest aspect, pentru a fi siguri ca toata lumea este constienta despre impactul pe care l-ar putea avea un afis pus acolo unde trebuie. Sa luam, de exemplu, un afis publicitar amplasat in zona unei treceri de pietoni, unde sute, poate chiar mii de oameni, asteapta zilnic si un afis publicitar lipit pe o laterala a unei cladiri. Care dintre cele doua situatii crezi ca atinge efectul scontat? Credem ca exemplele oferite vorbesc de la sine.

Nu abuza de fonturi

Nu doar mesajul pe care il expui este important, ci si fontul pe care il utilizezi. Aici vrem sa punem accent pe formularea „font”, deoarece vedem destul de des afise publicitare pe care sunt utilizate cel putin trei fonturi pentru text. Vrei ca mesajul ales sa fie usor de citit si receptat de catre privitor, asa ca nu ii obosi privirea utilizand un amalgam de fonturi, Limiteaza-te la cel mult doua fonturi pentru a fi sigur ca privitorul nu abandoneaza textul inainte de final.

Gandeste mare

Ideal ar fi sa poti cuprinde un intreg roman pe suprafata unui afis, dar stim cu totii ca acest lucru nu este posibil. Asadar, trebuie sa te gandesti ca afisul tau publicitar va atrage atentia privitorului de la distanta. In concluzie, tot ceea ce incluzi pe afis trebuie sa fie suficient de mare pentru ca efectul sa fie cel pe care il astepti.

Nu mai pierde vremea si haide sa cream impreuna un afis publicitar demn de afacerea ta. Daca ai intrebari sau vrei sa afli mai multe informatii nu ezita sa ne contactezi!

Citeste si:

Ce strategii de promovare outdoor sa folosesti pentru o afacere de succes?

Cum sa obtii un banner stradal de succes?

De ce este important sa transmiti un mesaj prin publicitatea stradala?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *